Bestel hier jouw vlees van Veluwse Oorsprong
Rundvlees pakketten
Luxe Lekkers - 5 kg
Luxe Lekkers - 5 kg
Het Luxe Lekkers pakket bevat verschillende stukken topvlees om samen van te genieten. De creme de la creme van onze natuurlijk gehouden Angus koeien. Voor de vlees liefhebber alle ingredienten om flink uit te pakken.
Gezins Gemak - 5kg
Gezins Gemak - 5kg
Snel aan tafel en toch genieten van een smaakvol en betaalbaar stukje vlees: dat kan met dit rundvleespakket van Veluwse Oorsrpong. Hierin zitten maar liefst 36 makkelijk te bereiden porties, van hamburger tot rundervink.
Premium Proefpakket - 3 kg
Premium Proefpakket - 3 kg
De mooiste porties premium vlees van Veluwse Oorsprong in één pakket. Voor de liefhebber die benieuwd is naar ons eersteklas assortiment: van luxe stukken roodvlees tot ambachtelijke runderschnitzels: genieten op z'n best!
Hollandse Heerlijkheid - 5 kg
Hollandse Heerlijkheid - 5 kg
Gewoon goed rundvlees, voor een gewoon goede prijs: met dit pakket zet je een heerlijke Hollandse pot op tafel. Rundvlees om uren te laten sudderen of lekker aan te braden.
Losse stukken rundvlees
De picanha (ook wel staartstuk genoemd) is een mals stuk rundvlees dat perfect is als roast uit de oven, van de grill of op de barbecue. De zognaamde 'vetkap' van een picanha zorgt voor een ongeëvenaarde smaakbeleving. Niet voor niets dat dit één van de meest gekochte vleessoorten voor op de barbecue is!
De tomahawk steak (variant op côte de boeuf) is een stoer stuk vlees voor echte barbecue-fanaten. Indrukwekkend in vorm, smaak én marmering. De tomahawk leent zich perfect voor een heuse 'caveman sessie', oftewel rechtstreeks dichtschroeien op houtskool! Eén keer geproefd en je bent overtuigd!
Maminha (ook wel liesstuk of tri-trap) is een super veelzijdig stuk barbecuevlees dat eigenlijk niet kán mislukken. Rosé of helemaal doorbakken, dat maakt niet uit. Het mag dan in Nederland redelijk onbekend zijn, in het vlees-gekke Brazilië is dit één van de meest geliefde delen van het rund. Het proberen waard dus!
Ossenstaart is het ware 'slowfood' uit oma's tijd. Welbekend van de ossenstaartsoep, maar minstens zo geschikt voor smaakvolle stoofschotels en pruttelpotjes. Geef de Veluwse ossestaart een paar uur de tijd om de smaak en structuur het beste tot zijn recht te laten komen.
De Brisket whole packer is een flinke lap vlees, gesneden uit de borst van het rund. De combinatie van de 'point' (vet stuk) en de 'flat' (mager stuk), geeft dit barbecuevlees een ultiem mals eindresultaat om met vrienden of familie te delen. Een typisch Texaanse bbq-specialiteit, die wij graag op de Veluwe overnemen!
Onze ambachtelijke Angusburgers (beefburgers) zijn super intens en sappig van smaak. Ideaal om voor de hele familie te grillen op de barbecue of in de pan. Ze zijn verkrijgbaar in 125 grams en 200 grams varianten, het is maar net hoe groots je wilt uitpakken!
De bavette (ook wel vanglap of vinkelap genoemd) is een ware Veluwse delicatesse. Dit magere stuk Angus vlees is afkomstig uit de lende en wordt met recht 'werkvlees' genoemd. Een bavette is iets stugger en daardoor nog smaakvoller dan bijvoorbeeld een biefstuk.
De Flat Iron (ook wel sucadebeef) is een betaalbaar stuk rundvlees dat, anders dan de naam doet vermoeden, perfect geschikt is om te grillen. Omdat de zogenaamde 'zeen' eruit is gesneden, is uren sudderen niet nodig om een super malse steak te krijgen.
De beef hammer is een imposant stuk vlees voor de echte BBQ-koning. Voor wie eens wat anders durft te proberen: deze flinke knots vraagt om een 'low and slow' barbecuesessie. De Angus beef hammer is dan ook één van de favorieten van onze vakslagers!
De diamanthaas (ook wel jodenhaas) is misschien wel het meest onderschatte stukje biefstuk dat er bestaat. Dit malse stuk vlees uit de schouder is een stuk goedkoper dan bijvoorbeeld een ossenhaas, maar met de juiste bereiding zeker niet minder smaakvol.
Short ribs winnen snel aan populariteit in Nederland. Volledig terecht als je het ons vraagt. Het vlees is namelijk vrij grof en vet, maar wordt bij de juiste garing botermals! Dankzij de mooie marmering van ons Veluwse Angusvlees, lenen de short ribs zich perfect voor een langzame garing op de barbecue.
De côte de boeuf (runderribstuk) is een erg zacht en smaakvol stuk vlees waarbij de rib is meegesneden. Het vetrandje maakt 'm bijzonder mals en vol van smaak. Deze flinke Veluwse steak is heerlijk uit de oven of van de barbecue en ideaal om te delen met 2-4 personen.