Meer weten over ons Angus vlees van Veluwse Oorsprong? 

Check zeker even de veelgestelde vragen over o.a. de bezorging, keurmerken en samenstelling van onze vleespakketten. Zit jouw vraag er niet tussen? Neem dan gerust contact met ons op.

T: +31682368289

E: info@veluwseoorsprong.nl 

Veelgestelde vragen Zo werkt het
Hoe wordt mijn bestelling thuis bezorgd? Ons vlees wordt ingevroren bezorgd door een koeriersdienst. Het vlees zit verpakt in een kartonnen koelbox die ervoor zorgt dat het vlees tot 24-uur koel blijft. Iedere donderdag van de week verzenden we, zodat je het vlees voor het weekend in huis hebt. Je ontvangt van ons een track-and-trace om je pakket te volgen. Zorg dat je op de bezorgdag thuis bent of geef duidelijke instructies mee voor de bezorger. In verband met de temperatuur en houdbaarheid van het vlees, kunnen wij geen pakketten retour nemen.
Waarom verkopen jullie vlees in standaard pakketten? Door ons vlees in samengestelde pakketten te verkopen, voorkomen we verspilling. Het gemiddelde slachtgewicht van onze Angus koeien ligt op 320-380 kg. Daarvan bestaat maar een klein deel uit de luxe stukken zoals biefstuk en picanha. Door juist ook de andere delen van de koe te verwerken tot bijvoorbeeld gehakt, hamburgers en hacheevlees, hopen we iedere koe van kop-tot-staart te kunnen verkopen.
Is het vlees van Veluwse Oorsprong biologisch? Ons vlees is niet officieel gecertificeerd als biologisch, maar komt er in de praktijk heel dichtbij. Onze koeien grazen jaarrond buiten, we gebruiken zo min mogelijk antiobitica en houden onze dieren zo natuurlijk mogelijk. Als boerderij zijn we heel bewust niet aangesloten bij een biologisch of ander label, zodat we de vrijheid behouden om onze eigen keuzes te maken en onze dieren zo te houden zoals wij dat het beste vinden. Wij noemen het 'oerganisch'.
Heeft invriezen effect op de kwaliteit van rundvlees? Absoluut niet, zolang het maar snel gebeurt. Daarom wordt ons vlees direct na het versnijden en verpakken diepgevroren tot -18°C. De vacuüm verpakkingen zorgen ervoor dat er geen vocht verloren gaat. Diegevroren behoudt het vlees zijn malsheid en is het aanzienlijk langer houdbaar. Om de kwaliteit te behouden, adviseren wij het vlees zo langzaam mogelijk (bijv. in de koelkast) te ontdooien.
Ik wil een tomehawk of picanha bestellen, maar kan het niet vinden in de webshop? Waarschijnlijk zijn we dan even door onze voorraad heen. Een aantal luxe stukken vlees zijn erg populair waarvan we er per koe maar een paar uit kunnen halen. Even geduld dus. Zodra het product weer beschikbaar is, vind je het in de webshop. Wil je alvast een stuk Angusvlees resereven? Stuur ons dan even een mail, dan houden we het voor je apart.
Ik organiseer een feest/festival, kan ik ook grote hoeveelheden vlees bestellen? In overleg kunnen we een heleboel regelen. Last-minute zijn we uiteraard afhankelijk van de op dat moment beschikbare voorraad. Als je ons een berichtje stuurt met je vraag, komen we er vast en zeker uit. Lokaal Angusvlees is toch altijd iets meer genieten :)