Hartje Veluwe: de thuishaven van onze koeien

Robuuste Angus koeien die dagelijks grazen in kruidenrijke, Veluwse graslanden. Dat is waar ons vlees zijn oorsprong vindt. Veluwse Oorsprong dus. Op onze boerderij houden we onze koeien zo natuurlijk mogelijk. 

Koeien buiten in een vaste kudde

Wij boeren niet onder een bestaand label, maar zoals wijzelf geloven dat het beste is voor onze dieren en de wereld om ons heen. 'Oerganisch' noemen wij het: net als vroeger lopen onze koeien vrijwel altijd buiten, met zo min mogelijk menselijke inmenging en in een vaste kudde. 

Benieuwd hoe dat eruit ziet? Bekijk dan onze fotoserie of volg ons op Facebook of Instagram voor regelmatige updates!


HIER STAAN WE ALS BOERDERIJ VOOR 

Liefhebber in hart en nieren

De koeien hebben een goed leven bij ons op de Veluwe. Als liefhebber in hart en nieren, weet Wichert als geen ander wat zijn koeien nodig hebben. Met de juiste verzorging en altijd voldoende vers voer, is het goed toeven op de Veluwe. 

Duurzame veehouderij

Onze Angus koeien groeien op in een vaste kudde en in hun eigen tempo. Ze grazen in kruidenrijke graslanden en dragen daarmee hun steentje bij aan het lokale natuurbeheer. Eigenlijk terug naar de basis, zoals de veehouderij ooit bedoeld was. Uut-de-kiek toch?! 

'Oerganisch' rundvlees

100% natuurlijk, dat is het rundvlees van Veluwse Oorsprong zeker! Wij gaan uit van de kracht van de natuur en fokken eigen robuuste koeien. Ons vlees is puur en vrij van onnodige E-nummers, smaakstoffen of conserverings-middelen. Wij noemen het 'Oerganisch' ! 

Eigen keten

Wij verkopen ons vlees graag rechtstreeks aan jou. Waarom? Omdat er dan geen tussenpartijen aan te pas komen die beleid bepalen en de prijs opdrijven. Dat betekent een goed leven voor onze koeien, een betere boterham voor ons en voordeliger kwaliteitsvlees voor jou! 


'Wij laten de natuur zijn gang gaan. Met zo min mogelijk menselijke inmenging krijgen we 100% natuurlijk kwaliteitsvlees. 'Oerganisch' noemen wij het!'

-  Wichert -

Lokaal Angus vlees

Alle koeien van Veluwse Oorsprong zijn eigen gefokte (Black) Angus of kruisingen daarvan. Dit ras staat bekend om zijn stevige, robuuste bouw en gedijt heel goed onder de wisselende Hollandse weersomstandigheden. Het zijn sobere koeien die dicht bij de natuur staan. Ideaal dus om onze kruidenrijke graslanden op de Veluwe jaarrond te begrazen. 

Vlees met extra marmering

Het vlees van de Angus is geroemd om de mooie marmering, die zorgt voor extra malsheid en smaak. Over het algemeen heeft al ons rundvlees dan ook meer intramusculair vet dan het meeste gangbaar verkochte rundvlees.  

 


Generatie op generatie koeienboeren 

Boer word je niet, dat ben je! Van jongs af aan leerde Wichert van zijn vader (en hij weer van zijn vader - die ook Wichert heette) hoe de koeien te verzorgen en het land te bewerken. Nu draagt hij die kennis langzamerhand weer over op zijn vier zoons. Generatie op generatie. Door bewust niet onder een bestaand label te boeren, hebben we de vrijheid onze koeien te houden zoals wijzelf denken dat het beste is. Daarbij gaan we voor een deel weer terug naar hoe eerdere generaties dat deden. Geen grote stallen en focus op efficiëntie, wel zo natuurlijk mogelijk met respect voor de natuur. 


De kracht van rundvlees van de Veluwe

Van water tot heide en van bos tot weide: op de Veluwe hebben we alles binnen handbereik om te boeren op natuurlijke wijze. Lage Bijssel is ons thuis en daar zijn we zuinig op. We vinden het dan ook heel belangrijk om bijvoorbeeld de biodiversiteit in stand te houden en alleen met eigen mest te werken.

Mooi meegenomen: dat maakt ons oer-Hollandse rundvlees nog duurzamer. Niet alleen omdat het rechtstreeks van onze boerderij bij jou op het bord komt (en niet de hele wereld over verscheept wordt), maar ook omdat we zorg dragen voor de lokale flora en fauna. Wat ons betreft is dat de kracht van Veluws rundvlees!


Regelmatig nieuwe recept-inspiratie, boerderij-nieuwtjes en vlees-updates?