Lokale vakmannen verwerken en verpakken ons kwaliteitsvlees

Het slagersvak is een kunst met hoofdletter K. Gelukkig verstaan onze slagers Reijer en Gerwin deze kunst meer dan goed. Jarenlange ervaring maakt dat zij precies weten hoe je van een Anguskarkas de mooiste stukken kwaliteitsvlees snijdt, verwerkt en verpakt. 

Geen massaproductie, wel vers gevroren

In onze spiksplinternieuwe slagerij in 't Harde staan ambacht, hygiëne en  vierkantsverwaarding hoog in het vaandel. Zonder massaproductie, met aandacht is het credo. In onze ruime vrieskoeling houden we onze voorraad vers gevroren vlees zoveel mogelijk op peil. Zodat we binnen een week jouw bestelling van Veluwse Oorsprong thuis kunnen bezorgen. 

 


LOKAAL RUNDVLEES: AAN JOU DE KEUS 

Waarom Angus vlees?

Alle koeien van Veluwse Oorsprong zijn eigen gefokte (Black) Angus of kruisingen daarvan. Het vlees van de Angus is geroemd om de mooie marmering, die zorgt voor extra malsheid en smaak. Over het algemeen heeft al ons rundvlees dan ook meer intramusculair vet dan het meeste gangbaar verkochte rundvlees.  

Natuurlijker en lekkerder

Door onze Angus koeien jaarrond te laten grazen op kruidenrijke graslanden, krijg je precies de juiste hoeveelheid vet in het vlees. Zouden we ze teveel bijvoeren met krachtvoer of mais, vervet het Angus vlees al snel. Ons Angus vlees is dus niet alleen natuurlijker, maar ook gewoon lekkerder!


Vlees in standaard pakketten voorkomt verspilling 

Een groot deel van ons vlees verkopen we in door ons samengestelde pakketten (behalve de grote/barbecue stukken). Waarom? Omdat we zo zeker weten dat we al het vlees van onze koeien benutten en dus niks verspillen. Zogenoemde lokale vierkantsverwaarding;  een stuk duurzamer dan alleen de luxe stukken vlees verkopen.

Handzame porties én 12 maanden houdbaar

Daarnaast verpakken we ons rundvlees in handzame porties voor 2-3 personen en vriezen we het in op -18°C. Dat maakt het diepgevroren vlees van Veluwse Oorsprong tot maar liefst 12 maanden houdbaar én je kunt altijd eenvoudig een afgepaste portie ontdooien. Praktisch én duurzaam dus! 

 


Huisgemaakte hamburgers, worstjes en rundervinken

Bij het versnijden en verpakken van rundvlees houdt de ambacht van onze slagers niet op. Met eigen kruidenmengsels en lokale ingrediënten ontwikkelden zij unieke Veluwse hamburgers, worstjes en rundervinken. Heerlijk van smaak, makkelijk te bereiden en 100% lokaal.

Vrij van E-nummers en conserveringsmiddelen

Al ons vlees is vrij van onnodige E-nummers en conserveringsmiddelen, dus dat geldt uiteraard ook voor deze vleesbereidingen.  Je vindt de beefburgers, saucijzen en rundervinken van Veluwse Oorsprong o.a. in ons Gezin Gemak-pakket.

 


Regelmatig nieuwe recept-inspiratie, boerderij-nieuwtjes en vlees-updates?