Veluwse Angus burgers 

De ambachtelijke Angus burgers van Veluwse Oorsprong zijn super intens en sappig van smaak. Ideaal om voor de hele familie te grillen op de barbecue of in de pan. 

In combinatie met een lekker broodje en o.a. halloumi kaas en sjalotjes, maakt deze burgers om je vingers bij af te likken. Grote honger? Beleg dan de broodjes met onze 200 grams Angus burgers! 

Recept voor beefburgers met halloumi kaas en sjolotjes

Stappenplan 

1. Haal de Angus burgers ruim op tijd uit de koelkast en laat ze op kamertemperatuur komen.

2. Snijd de sjalot in ringen en meng het met zout en citroensap. Voeg vervolgens fijn gesneden peterselie en olijfolie toe. Zet dit mengsel even apart.

3. Bak de burgers op hoog tot middelhoog vuur tot de gewenste gaarheid (ca. 4-5 minuten aan beide kanten) De burgers van Veluwse Oorsprong zijn het lekkerst als ze rosé gegaard zijn. 

4. Terwijl u de burgers bakt, kun je alvast beginnen met het opbouwen van de broodjes. Halveer de broodjes en beleg de onderste helft met een blaadje sla. (Ja, er zijn nogal wat opvatting over het toevoegen van sla aan een broodje hamburger. Wat ons betreft is het een mooie scheiding van vlees en brood, waardoor het niet zo'n sompig broodje wordt). Smeer vervolgens ca. 2 eetlepels tzatziki op het slablad.

5. Leg de inmiddels gegaarde Angus burger op de sla. 

6. Bak de Halloumi kaas ca. 30 seconden aan elke kant tot het mooi goudbruin en krokant is.  De plak Halloumi kaas mag weer bovenop de burger.

7. Garneer de burger met de sjalot ringen en wat plakjes tomaat. De bovenste helft van het broodje kan erop. Prik hem eventueel vast met een prikker of mes. 

8. 'Onmundig' genieten maar! 

 

Zin in wat variatie of een paar moeilijke eters erbij? Je kunt in plaats van tzatziki ook knoflooksaus gebruiken. Ga je liever voor zoet? Varieer dan met een honing-barbecuesaus of een zoetzure chilisaus.

 

    Ingrediënten

    Angusburgers:

    • 4 Angus burgers van Veluwse Oorsprong  

    Sjalotjes:

    • 1 rode sjalot (of een halve rode ui) 
    • ½ tl zout
    • sap van 1 citroen
    • 1 (klein) bosje peterselie  
    • 2 el olijfolie

     

    Garnering: 

    • 4 plakken Halloumi kaas
    • 1 el olijfolie
    • 4 broodjes naar keuze (bijv. brioche broodje of wit bolletje met sesam)
    • 4 blaadjes ijsbergsla 
    • 8 el tzatziki 
    • 4 rijpe tomaten

    Bestel direct hier jouw Veluwse Angus burgers

    Ambachtelijk

    Angusburgers

    € 3,95
    Ambachtelijk

    Angusburgers

    € 3,95

    Onze ambachtelijke Angusburgers (beefburgers) zijn super intens en sappig van smaak. Ideaal om voor de hele familie te grillen op de barbecue of in de pan. Ze zijn verkrijgbaar in 125 grams en 200 grams varianten, het is maar net hoe groots je wilt uitpakken!