Tomahawk caveman style 

De tomahawk steak is een stoer stuk vlees voor echte barbecue-fanaten. Indrukwekkend in vorm, smaak én marmering. De tomahawk leent zich perfect voor een heuse 'caveman sessie', oftewel rechtstreeks dichtschroeien op houtskool! Eén keer geproefd en je bent overtuigd! 

 

Recept voor op houtskool bereidde tomahawk van Veluwse Oorsprong 

Stappenplan 

1. Haal de tomahawk op tijd uit de koeling en laat deze op kamertemperatuur komen (ca. 1 á 2 uur voor bereiding). Haal 'm een halfuurtje voor grillen alvast uit de verpakking, zodat het vlees kan 'ademen'. 

2. Steek de BBQ aan en zorg voor een gelijkmatig bedje van gloeiende kolen. Werk voor een Caveman sessie altijd met houtskool (liefst middelmatig grote stukken), niet met briketten.

3. Breng de tomahawk alvast op smaak met zout en peper, meer heeft een goede tomahawk steak niet nodig. 

4. Nu begint het echte werk! Zodra de kolen goed gloeien, blaas je het as eraf en leg je de tomahawk steak in het bedje van kolen. Sluit de deksel van je barbecue en draai na ca. 2 minuten het vlees om. Grill nog eens ca. 2 minuten en meet dan de kerntemperatuur van je tomahawk.

5. Afhankelijk van de dikte van je steak (en hoe gaar je 'm wilt hebben), kan het nodig zijn de tomahawk nog even door te garen. Houdt in ieder geval maximaal 52°C als kerntemperatuur aan en check iedere 1/2 minuten hoe ver 'ie is. De temperatuur stijgt in de kolen sneller dan je denkt!

6. Zodra het vlees de gewenste kerntemperatuur heeft, haal je 'm uit de barbecue. Bestrooi 'm vervolgens met peper en laat het ca. 8-10 minuten rusten. Serveer jouw tomahawk steak van Veluwse Oorsprong gesneden in dunne plakken.

7. 'Onmundig' genieten maar! 

 

 

Ingrediënten

  • 1 tomahawk steak van Veluwse Oorsprong
  • grof zeezout
  • zwarte peper 

 

 

Bestel hier direct jouw tomahawk steak van Veluwse Oorsprong

Indrukwekkend

Tomahawk steak

€ 34,95
Indrukwekkend

Tomahawk steak

€ 34,95

De tomahawk steak (variant op côte de boeuf) is een stoer stuk vlees voor echte barbecue-fanaten. Indrukwekkend in vorm, smaak én marmering. De tomahawk leent zich perfect voor een heuse 'caveman sessie', oftewel rechtstreeks dichtschroeien op houtskool! Eén keer geproefd en je bent overtuigd!