Pittig Veluws stoofpotje 

e ambachtelijke Angus burgers van Veluwse Oorsprong zijn super intens en sappig van smaak. Ideaal om voor de hele familie te grillen op de barbecue of in de pan. 

In combinatie met een lekker broodje en o.a. halloumi kaas en sjalotjes, maakt deze burgers om je vingers bij af te likken. Grote honger? Beleg dan de broodjes met onze 200 grams Angus burgers! 

Recept voor Veluws runder stoofpotje 

Stappenplan 

1. Verhit olie in een grote Dutch Oven of braadpan op middelhoog vuur. Voeg het rundvlees (gesneden in blokjes) toe en bak ca. 10 minuten tot het aan alle kanten geschroeid is. Schep het aangebraden rundvlees even over op een plank of bord.

2. Kook in dezelfde pan de ui, wortelen en bleekselderij ca. 5 minuten tot ze zacht zijn. Voeg naar smaak peper en zout toe. 

3. Voeg vervolgens de knoflook en tomatenpuree toe en kook dit geheel nog eens ca. 2 minuten.

4. Nu kan het aangebraden rundvlees er weer bij. Voeg ook de runderbouillon, wijn, Worcestershire-saus, tijm en laurierblaadjes toe en breng het geheel aan de kook.

5. Laat de pan op een laag vuur ca. 45 minuten sudderen tot het vlees helemaal zacht is. 

6. Voeg dan de krieltjes toe en laat het geheel nog eens ca. 15 minuten sudderen.  

7. Verwijder dan de laurierblaadjes en roer de erwten erdoor. Na ca. 2 minuten in de stoofschotel klaar om te serveren. Breng eventueel nog op smaak met peper en zout en garneer met fijn gehakte peterselie.

8. 'Onmundig' genieten maar!

 

Zin in een beetje extra pit? In combinatie met een flesje heerlijk (Veluws) bokbier en/of wat sambal maakt je het gerecht helemaal compleet.

En houd je nog iets over? Zo'n stoofpotje is de volgende dag super lekker over een portie vers gebakken frieten! 

 

Ingrediënten 

  • ca. 1000 gr stoofvlees van Veluwse Oorsprong (bijv. hacheevlees, riblap of sucade) 
  • 1 eetlepel plantaardige olie
  • 1 eetlepel extra vergine olijfolie
  • 1  ui
  • 2 wortelen
  • 2 stengels bleekselderij
  • peper & zout
  • 3 teentjes knoflook
  • 60 gr tomatenpuree
  • 1,5 liter runderbouillon
  • 0,25 liter rode wijn
  • 1 eetlepel Worcestershire saus
  • 1 theelepel tijmblaadjes
  • 2 laurierblaadjes
  • 500 gr krieltjes
  • 150 gr erwten (bevroren)
  • ca. 35 gr peterselie

Bestel hier direct jouw stoofvlees van Veluwse Oorsprong

Gewoon goed rundvlees, voor een gewoon goede prijs: met dit pakket zet je een heerlijke Hollandse pot op tafel. Rundvlees om uren te laten sudderen of lekker aan te braden.